SeneCura SeniorCentrum Hradec Králové

Italský týden v SeniorCentru Hradec Králové

Celodenní menu italských laskomin jako jsou italské těstoviny se sýrovou omáčkou a lososem, italská polévka, zeleninový salát s olivami a mozzarellou, variace sorbetů a zmrzlin nebo panna cotta s lesním ovocem, to je pouze výčet několika italských dobrot, které nám připravila naše kuchyně v rámci gurmánského týdne věnovaného slunné Itálii.

Klienti měli přizpůsobený i celotýdenní program. Byla to nejen zábava v podobě reminiscence, kdy jsme si vzájemně vyprávěli o zážitcích z dovolené v Itálii, ale také kulturní odpoledne, zpříjemněné poslechem italských operních velikánů, jako je Andrea Bocelli, nebo Luciano Pavarotti. Nemalou účast měl i naučný program, kdy se promítaly cestopisné dokumenty na téma Itálie.

Největší zájem byl však o ochutnávku italských vín. Veliký zážitek našim klientům připravil také vedoucí pizzerie Panda z Hradce Králové pan Zdeněk Hrubeš, který nám ukázal výrobu pizzy. Klienti si sami mohli zkusit tvorbu vlastní pizzy a byla u toho velká zábava, což dokreslují pořízené fotografie. Odpoledne bylo završeno ochutnávkou pizzy právě ze zmiňované pizzerie a spolu s vínem to nemělo chybu.

 Další článek