SeneCura SeniorCentrum Hradec Králové

Praxe studentů pomáhá v SeniorCentru Hradec Králové

Zahajujeme druhý rok spolupráce se studenty. Z Univerzity HK nám pomáhají studentky sociálních oborů, ale využití u nás našla třeba i muzikoterapie v rámci oboru hudební výchovy. Zde patří hlavní poděkování paní prorektorce doktorce Springerové, se kterou jsme formy spolupráce nastavovali a PhDr. Heleně Karnetové, vedoucí oddělení Učitelství pro mateřské a základní školy z Hudební katedry.

Další spolupracující školou je SZŠ a VOŠ v Hradci Králové. Zde spolupracujeme zejména s paní učitelkou Kadeřávkovou a to díky osobním vazbám naší paní vrchní. Společně realizujeme praxe studentů VOŠ, kde garantujeme oblast gerontopsychiatrie a gerontologie v rámci studijních plánů.

A dalším spolupracujícím subjektem je SZŠ a VOŠ v Trutnově, kde spolupracujeme s panem ředitelem Háskem a paní zástupkyní Trunečkovou. Rozsah spolupráce je obdobný jako v Hradci.

Z počátku jsme hledali na školách výpomoc vzhledem k nepříznivé personální situaci, nyní však můžeme říci, že na základě dosavadních zkušeností se k nám děvčata vrací opakovaně a to i na brigády mimo školní povinnosti.  Rádi bychom je v budoucnu přivítali v pracovním poměru.

Nyní zajišťujeme praxi pro přibližně 12 studentek z Trutnova a 4 z Hradce Králové. Spolupráce se studenty přivedla k nám do domova novou energii.

Děkujeme a těšíme se na dlouhodobou spolupráci.

 

 Další článek