SeneCura SeniorCentrum Hradec Králové

Ježíškova vnoučata splnila velké přání našich klientů

Ježíškova vnoučata v rámci projektu Českého rozhlasu štědře obdarovala desítky našich klientů ze SeniorCenter Klamovka, Štěrboholy, Slivenec a Hradec Králové, kteří poslali své jedno velké přání. Přáli si být při vysílání zábavného rozhlasového pořadu Aleše Cibulky – Tobogan vysílaný na stanici Český rozhlas Dvojka. Když jsme se našich klientů ptali, koho by chtěli na živo vidět jako hosty pořadu, padla volba na Miroslava Donutila, Josefa Laufra a Jana Přeučila. Byli jsme velmi rádi, že právě tyto slavné osobnosti přijaly pozvání a samy se tak staly vnoučaty, která splnili přání 40 seniorům z našich domovů. Pozvání do pořadu přijala i Iva Holmerová Docentka, MUDr., primářka, PhD., ale především skromná, vždy usměvavá dáma, která se už od dob studií věnuje problematice stáří. Krom projektu Gerontologického centra a gerontologie jako takové pomáhá a vnáší osvětu i do problematiky Alzheimerovy choroby a demence.
V sobotu dopoledne jsme se s lehkou nervozitou a plni očekávání usadili v největším studiu Českého rozhlasu „Studio 1“.  V 11:00 se rozsvítilo červené světlo a živé vysílání začalo. Klienti si tento nevšední zážitek opravdu užili, zazpívali si několik písniček s panem Laufrem a tleskali seč jim síly stačily. Doufáme, že to bylo ve vysílání pořádně slyšet! Na závěr jsme k tomu všemu dostali i krásné dárky. Spoustu časopisů a kalendáře od Aleše Cibulky, které nám věnoval a vlastnoručně každému podepsal. Také jsme si odvezli velkou krabici přáníček, které posílají děti z celé České republiky do Českého rozhlasu, ty udělají radost našim klientům, kteří se celé akce ze zdravotních důvodů nemohli zúčastnit.
Ještě jednou děkujeme za úžasné chvíle plné vtipu a zábavy a zážitek, o kterém budeme mluvit v našich domovech ještě hodně dlouho.

Záznam celého pořadu si můžete pustit ZDE. 

 Další článek