Gurmánský týden s drůbeží v SeniorCentru HK
Téma Gurmánského týdne byla v červenci naše oblíbená drůbež. Každý den jsme věnovali jedné doprovodné aktivitě.
Pondělí
V pondělí jsme se věnovali tomu, co vše spadá do kategorie drůbeže. Povídali jsme si o tom, co která drůbež potřebuje k životu a hlavně jakou drůbež jsme chovali doma. Vzpomínali jsme na to, jak se o slepice, krůty, kachny či husy starat, či na co je dobré je chovat.
Úterý
V úterý jsme si vytvořili kuřátka. Jednoduchý nápad, který pobaví. Vezmete šišku nabarvíte ji na žluto. Přidáte hlavičku z vlny, očička, zobáček a hřebínek. A světe div se máme roztomilá kuřátka, která nám zdobí jídelnu.
Středa
Ve středu jsme si procvičili v jednoduchém kvízu naše znalosti o drůbeži. Během 20 otázek jsme zjistili, že existuje tolik krásných českých písniček, ve kterých zazní slovo husa, slepička či jiné.
Čtvrtek
Ve čtvrtek následovala gurmánská ochutnávka. Dopoledne si klienti s malou pomocí aktivizačních pracovnic připravili krůtí a kuřecí rolky plněné česnekovou pěnou, nějakou přílohu, zeleninu a kuřecí nugetky. Odpoledne jsme pak v doprovodu české muziky a piva vše zdárně snědli.
Pátek
V pátek následovalo ptačí promítání. A na co se podívat jiného než na tematický film (alespoň dle názvu) s legendárním hercem Louis de Funès – Stehýnko nebo křídélko.