Chřestový gurmánský týden
V pondělí jsme si řekli proč se chřestu říká tajná zeleninová bomba. Je plný vitamínů a minerálů, vlákniny. Dále jsme probrali, jaký je nejlepší způsob na přípravu, jak se pěstuje a jaké máme druhy. Přednáška se nám proměnila do sdílení vlastních zkušeností a vzpomínek, které máme s chřestem.
V úterý jsme si dali kvíz – chřest a jiná zelenina. Kvíz vyhrála jedna klientka, která si odnesla sladkou bonboniéru.
V pátek nás čekala gurmánská ochutnávka. Dopoledne probíhalo v duchu příprav. Začali jsme zdravým chřestový, smoothie. K tomu se podával chřest zapečený v listovém těstíčku se šunkou a sýrem, který upekli klienti v naší kuchyňce. To vše doplňovala dobrá muzika.
Samozřejmě se s námi do chřestového týdne zapojila i kuchyň. A chřestový jídelníček byl celý týden velmi pestrý.