Karlovarský a Ústecký gurmánský týden v SeniorCentru Hradec Králové
Společně s klienty jsme si během tohoto týdne poseděli v jídelně u prostřeného stolu plného dobrot Karlovarského a Ústeckého kraje. K ochutnání byly například Bravur sedlácké a Davelské selské klobásky, kozí sýr, karlovarské oplatky, trojhránky a samozřejmě nesměly chybět tvarohové knedlíčky s perníkovou omáčkou, které jsme si sami dopoledne s klienty uvařili.
Společně si klienti připili dvěma různými Becherovkami a zapili to vodou Mattoni. Jako doprovod jsme si pustili příjemné písně a zazpívali si.
Kuchařský tým nám také přichystal tematické menu. Klienti se tak mohli těšit na kraslickou liškajdu s houbami a vejcem, svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem, smaženou hlívu ústřičnou s paprikovým zelí a mačkanými brambory či na karlovarský guláš s kynutým knedlíkem.